Søg
Close this search box.
Soeby_Brunkulslejre
ARKITEKTONISK BUD PÅ EN NY OG BÆREDYGTIG FORTÆLLING OM LANDSKABET

Søby Brunkulslejer

I 1940 begyndte man, i mangel på brændstof som følge af 2. verdenskrig, at udvide brunkul fra den vestjyske hede. Mellem 3-4000 mennesker boede i området omkring Søby, for at kunne tjene til dagens bid brød. Landskabet er et resultat fra tertiærtiden for 65-10 mio. år siden, hvor planterester er blevet presset sammen i lag med sand og ler, men kan i dag ikke restituere sig selv og ligger brak efter industrien har udvundet alt brunkul fra området.
Opført:
UDSTILLINGEN ÅBNER D. 1. MAJ 2020
Bygherre:
SØBY BRUNKULSMUSEUM
Økonomi:
-
Totalentreprenør:
-
Samarbejdspartner:
-

HVORDAN BEVARER VI DEN GRØNNE KULTURARV, NÅR INDUSTRIEN ER VÆK OG LANDSKABET LADT TILBAGE?

Vores forslag er blevet inviteret med til Søby Brunkulsmuseums forårsåbning med færdiggørelsen af renoveringsarbejderne af Voldsgård.
Temaet i ‘Open Spaces in Landscape’ er det åbne spørgsmål ‘Hvordan bevarer vi den grønne kulturarv?’ Hensigten og vores fokus er den endnu ikke fortalte historie om et specielt og ekstremt landskab, der fortjener en ny anskuelse og bevågenhed. Landskabet kan ikke restituere sig selv og ligger brak efter industrien har været der. TSO STUDIO donerer det fysisk tegnede projekt med plancher til åbningsudstillingen på Voldsgaard, og vi arbejder nu med en visualisering til filmisk præsentation i 3D. Vi søger derfor støtte til udvikling af vores forslag af de 4 arkitektoniske rum – med fokus på elementerne: landskabet, sandet, geologien, vandet. Et stort tak til alle der har været med i processen.
Soeby_brunkulslejer
LÆS MERE OM SØBY BRUNKULSLEJER

Galleri

VIDEO: DE 4 ARKITEKTONISKE RUM

Få en forsmag på de fire rum, der – måske – i fremtiden vil give interesserede et indblik og en helt speciel mulighed for at opleve det unikke landskab omkring Søby Brunkulslejer på nært hold. De fire rum tager dig tæt på landskabet, og har hvert deres fokus. Besøg Geologiens rum, Sandets rum, Vandets rum og Teknologiens rum.