Renovering af toiletbygning
Forskønnelse af dansk arkitekttegnet 60’er hus

Privat indkørsel

Renovering af en gammel indkørsel til den gule arkitekttegnede villa blev med fokus på formsproget og valg af materialer.
Opført:
Forår 2019
Bygherre:
Privatkunde
Økonomi:
-
Totalentreprenør:
-
Samarbejdspartner:
-

Ny indkørsel til 60'er huset

Indkørslen til den gulteglede 60’er bolig er blevet renoveret med nye aflange bordurfliser. Huset er fra 1964 og tegnet af Thorkild Ry Andersen, der i dag er kendt for sine funktionalistiske prægede facader og enkle linjer.

De aflange Bordurfliser er i halvdelen af belægningens areal anvendt som trædefliser, og er lagt med et mellemrum med en makadam.

Udover at give havens græsstrå mulighed for at blande sig med betonens hårdhed og begrønne hele belægningen så indkørsel og have smelter sammen, tjener flisernes brede mellemrum også et funktionelt formål. Makadammen tillader regnvand at nedsive, og med grundens betydelige terrænfald, giver det mulighed for, at regnvand kan nedsive til havens plantebede og græsarealer. Indkørslen er derfor en funktionel grøn løsning, der mindsker belastningen på de lokale afløb.
Læs mere om projektet:

Galleri

Video

Følg med i videoen, hvor Tina Seerup Olesen bliver interviewet om projektet og de overvejelser, der har været i forbindelse med valg af belægning til den nye indkørsel.

Videoen er lavet af IBF.