Søg
Close this search box.
Lommeparker på tomme grunde og nye fællesarealer skal puste liv i udkantsdanmark

Områdefornyelse Ramme-Lomborg

I landsbyen Ramme forsøger Lemvig Kommune sammen med byens borgere at vende urbaniseringen, og tiltrække nye borgere til byen med grønne bylommer og en park i byens hjerte til fællessamling.
Opført:
2019-2020 (Ikke færdigopført)
Bygherre:
Lemvig Kommune
Økonomi:
600.000 kr.
Totalentreprenør:
Skibbild Anlægsgartner A/S
Samarbejdspartner:
Byens borgere og DOMO ARKITEKT- OG INGENIØR VIRKSOMHED APS

Borgerinddragelse giver nyt liv til historien

Landsbyen Ramme ligger tæt ved det historiske Rammedige, der har været Danmarks største forsvarsværk. De mange gravhøje i området er en påmindelse om fortidens faldne krigere. Netop stedets historie er forankret i projektet og medvirker til at skabe en identitet til byen. På byens største plads, Sandholms Plads, skabes små “gravhøje” for at trække områdets historie ind i selve anlægsprojektet. Gravhøjene er desuden med til at skabe rum og afdækning fra strøggaden, som løber lige ved siden af parken.

Landsbyen Ramme i Lemvig Kommune har den seneste årrække oplevet at flere borgere er flyttet fra byen og flere grunde står efterladte og tomme. Med områdefornyelse Ramme-Lomborg skabes otte lommeparker på tomme grunde, og på Sandholms Plads bliver bl.a. en stor terrasse og redskabsskkur til borgerne, der fremadrettet selv skal stå for vedligeholdelse af områderne. Borgernes engagement har desuden været en stor kraft i projektet. Lokale virksomheder har bidraget med materialer til Sandholms Parken, mens andre materialer er genbrug fra kommunes depot.
Ramme
Læs mere om projektet

Galleri